Bij de training print en opmaak ga ik werken aan mijn design skills. Heb in samen spraak met de leerkracht afgesproken dat mijn nadruk hier ook op komt te liggen.
Op dit moment ben ik bezig met het leren over het plaatsen van elementen op een business card. Ik ben een tutorial aan het volgen op inlearning gemaakt door Nigel French genaamd InDesign: Layout and Composition.
Nu ben ik bezig met een uitdaging die een business card van horizontaal naar verticaal veranderd. Hierbij ga ik meerdere dingen uitproberen om een goed resultaat te krijgen.
In de opdracht kregen we voorbeelden door middel van uitleg. Hierbij moest ik daarna zelf verder designen en kregen we uitdaging om een verticale uitwerking te maken. Toen ik daar klaar mee was kreeg ik de oplossing. Verder vind ik mijn rechter uitwerking het gaafst (middelste afbeelding) want deze springt er mooi uit door het gebruik van de extra lijnen.
Uitwerking.
Na het uitproberen van verschillende layout en design ben ik begonnen aan het uitwerken van de pagina’s.
De eerste pagina bestaat uit de cover. Dit is het eerste wat je ziet als je het boekje vast pakt.
Op deze pagina heb ik de bovenste tekst gecentreerd om een duidelijke interesse te wekken. Hierna heb ik een zwarte silhouet afbeelding aan de rechter kant. Om aan de linker kant een wit vak te creëren deze wordt in dit geval op gevuld door de achtergrond. De achtergrond is toegepast op de master-pages. De tekst onder de silhouet afbeelding is ook aan de rechterkant gecentreerd om het effect naar rechts toe te vergroten. Om de eentonigheid te verbreken heb ik de keuze gemaakt om de tekst er onder weer naar links uit te lijnen. De hoogtes tussen de drie verschillende tekst kaders zijn even hoog om gelijkheid te creëren.
De tweede pagina bestaat uit de legenda hierin wordt weergegeven wat je in het boekje allemaal gaat vinden. De legenda tekst staat op een type to path dit houd in dat hij een pad volgt wat ik gemaakt heb. Dit was een van de vereiste die je toe moest passen. De tekst die er onderstaat om aan te geven welke onderdelen wat zijn. Zijn om en om weergegeven om eentonigheid te breken.
Op de 3de pagina heb ik gebruik gemaakt van colomn rows binnen een tekstkader. Elke rij heeft een kleine offset aan de boven kant om een tonigheid te verbreken.
Op pagina 4 heb ik een tabel gemaakt en deze in 4 delen opgesplitst en heb ik de tabel verstopt door een zwarte achtergrond er achter te zetten.
De laatste pagina neemt een trucje over wat ik in de 2de pagina gebruikt heb.
Feedback: Had in de uitwerking nog meer wit ruimte mogen gebruiken op sommige plekken. Hierbij meer aandacht geeft aan de achtergrond. De wit ruimte is wel het grootste leerpunt uit deze skill en ga dit zeker meenemen is in het uitwerken van andere dingen.