Projecten


Op deze pagina kun je al mijn projecten vinden. Het laatst aangemaakte project staat bovenaan.

Don't/do this

Een opdracht over brainstorm technieken.

3D print.

3D print moeten maken voor een skill in blender.

Agency Skill Unity

Agency Skill is een skill met een keuze ik heb voor Unity gekozen (periode 6). Skill is bedoelt om een makkelijkere uitwerking te maken van een prototype. Zodat je hem online kan laten zien.

Design en Typografie

Deze skills-opdracht is gericht op een aantal Design basics: kleur, typografie en compositie. Ben je ervan bewust dat dit echter maar een beginnetje is. Door veel te ontwerpen, verschillende versies te maken en steeds na te denken over waarom  je bepaalde keuzes maakt (Waarom kies ik voor groen, waarom past dit lettertype bij de sfeer of waarom voelt de layout als een rommeltje) zul je steeds beter worden in ontwerpen.

Wie woont hier

Je krijgt een foto van een huis. Hier begint je opdracht: wie woont hier? Breng dat huis en de bewoner tot leven. Maak duidelijk wie hij of zij is door verhalen te vertellen en beelden te zoeken die passen bij de het huis, de tijdsgeest en de persoon. ​Laat alle zintuigen (ruiken, horen, zien, voelen, proeven) aan bod komen.

Design Thinking

In de eerste periode maak je kennis met een aantal CT-onderwerpen in kleine wekelijkse opdrachten en het proces van Design Thinking. De onderwerpen die aan bod komen zijn belangrijk voor de hele Creative Technologies opleiding en zul​len daarom nog vaker terugkomen. ​Je krijgt elke week uitleg over het onderwerp en past dit meteen toe in een opdracht. 

Phileutonia

In opdracht van Phileutonia zelf zijn sintlucas studenten gevraagd om een lichttoepassing te creëren voor een orkest. Hierbij gaat het groepje bedenken en uitvoeren hoe ze dit gaan doen.

Vijfluik

Het vijfluik was bedoelt om je werk op 5 verschillende kanten (eigenschappen) weer te geven. 

3D blender

Blender is een gratis stuk software waarmee je 3D vormen mee kunt maken. Het is erg handig om al vroeg in staat te zijn om 3D vromen te vervaardigen. Je gebruikt het wanneer je ruimtelijke vormgeving wil tonen aan je klant maar je kunt het ook gebruiken om virtuele werelden te maken. ​Het grote voordeel op pakketten zoals Maya & 3Dsmax is dat blender volledig gratis is en dezelfde functionaliteit bevat. Daarnaast kun je het op Mac en PC gebruiken.

Interactive Instruction Development.

Je leert hierin hoe je vanuit een klantvraag met het inzetten van diverse technieken een interactieve instructie kunt maken. Dit doen we door vanaf het begin door de verschillende (ontwerp) fases te gaan en te leren hoe je door de brij van digitale mogelijkheden de juiste ingredienten samen kunt voegen om tot zinvolle oplossingen te komen die gebruikt kunnen worden om betere instructies te geven.

Wearables

Opdracht van Creative Technologies om een eigen wearable te ontwerpen / maken. Het blijft uiteindelijk een idee en dus ook een concept.

Shine Project

Het Shine project is een project dat je maakt voor je shine moment. Dit moment zou op het sintlucas zijn voor je familie om je werk te laten zien op een eigen wijze. Hierbij hoorde ook een leerdoel die je zelf (met je docent) moest kiezen en meer aandacht aan moest richten. Die van mij was: Meer vooronderzoek doen.

Showcase Portfolio

In dit portfolio staan veel projecten die op en voor het sintlucas gedaan / gehad heb.

Ambitie Project

Dit project is om aan te tonen waarom ik goed bij creative technologies pas.