Portfolio

In de portfolio pagina staan verschillende projecten waar ik aan gewerkt heb.

Gemaakt op: 23-02-2020 14:38
23-02-2020 14:38

ProjectionMapping

Op 7 november 2019 kreeg ik een opdracht bij creativity waar we een filmpje moesten maken met projection mapping. Ik vondt dit zo gaaf dat ik in het weekend direct aan de slag ben gegaan. Ik begon met het maken van de linker toren om te kijken hoeveel werk het was. Het bleek uiteindelijk wel meetevallen. Dit kwam mede door de live preview van adobe die mijn mask aanpassingen direct weergaf op mijn beamer. Hierdoor kon ik heel gemakkelijk aanpassingen maken en precies werken. Het totale project heeft me 9uur gekost over een totaal van 2 dagen. Op 14 november heb ik het aan mijn leerkracht creativity laten zien. Ze vond het cool. De leerkracht vond het zo gaaf dat ze hem als voorbeeld gebruikt.


PC building

In 2016 ben ik begonnen met het maken van een eigen pc. Hierbij heb ik geleerd hoe dit moet. Bij een stage op het rocteraa in Helmond heb ik veel geleerd als het gaat om computers bouwen en hoe moeilijk een probleem te vinden is als te pc niet functioneerd. Ik heb door de jaren heen aanpassingen gemaakt aan mijn PC. En ik ben op dit moment bezig met een PC die ik verder verkoop. Dit heb ik gefilmd en dit resultaat laat ik zien in de video hiernaast. Dit project heeft zo'n 3 maanden geduurd om te maken aan gezien er een probleem was met het geluid wat nu op gelost is. Dit is ook te zien in de video.


Aansluiten van stroom.

Toen ik klein was vond ik het leuk om met discolampen te spelen. Mijn opa haalden hierom ook veel discolampen voor mij. Ik sloot toen ik 6/7 jaar was daarom ook al veel op elkaar aan. Dit ging dan vooral om geluid en licht aansluiten op stroom. Zo leerde ik ook dat als je teveel stroom op een bepaalde schakel zet dat je stop eruit kan vliegen. Dit gebeurde daarom ook regelmatig. Door deze intresse ben ik snel richting ICT / technologie gegaan. Toen ik eenmaal mijn eigen laptop kreeg was het helemaal raak. Want ik begon al snel afbeeldingen te maken en games te spelen. Ik heb veel gedaan ondertussen als het gaat om ICT. Ik heb een eigen pc samengesteld met de hulp van tweakers. En weet nu ook hoe dingen werken als het gaat om vervangen van onderdelen in je pc of laptop.


PC assembleren

Ik ben altijd al van het gamen geweest en heb om deze reden ook bedacht een eigen computer te bouwen. Dit heb ik toen der tijd ook gedaan. Voor het in elkaar zetten heb ik een aantal samenstellingen gemaakt met behulp van tweakers. Hier heb ik ook veel geleerd over de samenstelling en werking van een computer. Ook heb ik hier geleerd hoe je een computer in elkaar moet zetten. Dus ik heb eerst alle informatie gevraagd over het samenstellen. Daarna ben ik alle onderdelen gaan bestellen en heb ik de computer in elkaar gezet. Dit proces heeft 2 a 3 maanden tijd gekost (Van nov 2016 t/m dec 2016). Ondertussen heb ik een nieuwe videokaart in mijn pc gekocht. Een nieuwe voeding omdat de oude kapot was gegaan... en een nieuwe processor omdat het probleem van het topic zich aan bleef houden.


Server(s) gemaakt

Ik ben na mijn ontdekking met minecraft al snel begonnen met het maken van minecraft servers. Ik heb hier veel hulp bij gehad van andere vrienden online. Zo heb ik ook de ervaring op gedaan dat niet iedereen te vertrouwen is. Ook dit ging niet altijd zoals verwacht omdat ik meerdere projecten (servers) nooit volledig heb afgemaakt. Daardoor heb ik nu meerdere servers gehad. Tijdens het maken van de servers heb ik veel gegoogeld over hoe ik dingen moet programmeren (trubbleshooten). In minecraft zelf heb ik veel gebouwd en heb ik veel tijd gestoken om de server zo mooi en optimaal mogelijk te laten werken. Ik heb veel ervaring opgedaan met servers in deze tijd. En hierdoor is een groot gedeelte van mijn intresse in computers ontstaan. Ik ben samen met een paar vrienden bezig met een groot bouw project in minecraft. Dit doe ik op een server van mij. Verder heeft dit niks te maken met server(s).


T-shirts bedrukt

Ik zag een keer op YouTube dat je je eigen T-shirt kunt bedrukken met een speciaal A4tje. Ik dacht gelijk aan een T-shirt met mijn naam (Bartjuuh) er op. Dus ik ging al snel op zoek waar ze deze hadden en dit uitgevoerd. Voor het papier zijn we langs de Primera geweest om dit te halen. We hadden natuurlijk ook een leeg T-shirt nodig. Ik heb gekozen om een grijs T-shirt te bedrukken omdat dit niet zo fel is als wit T-shirt en de kleuren zijn nog steeds gewoon mooi als je het op grijs T-shirt drukt i.p.v. groen of rood. Ik ben er gelukkig van de voren achter gekomen dat je het logo of de tekst die je wilt drukken in spiegelbeeld moet drukken omdat je het blad draait op je shirt. Ik heb meerdere exemplaren gemaakt voordat ik het op het T-shirt drukte. Uit deze exemplaren heb ik uiteindelijk de mooiste uitgeprint en met een strijkijzer op het shirt gedrukt. Het strijkijzer zorgde ervoor dat de inkt loslaten en aan het T-shirt vast bleef zitten. Omdat ik zelf vond dat de kwaliteit van het drukken via papier zeker niet zo goed is als uit de fabriek heb ik op spreadshirt.com een eigen T-shirt ontworpen. Deze wel mooi geworden maar ik heb hierbij niet goed gekeken naar wat voor soort T-shirt ik bestelde waardoor het T-shirt niet goed zat (zit). Om deze reden hebben we dus ook een retour aangevraagd. Spreadshirt heeft netjes een cadeau-bon van het aankoop bedrag gegeven omdat het onmogelijk is hem terug te sturen.


Logo’s ontworpen voor YouTube en Servers

Ik ben begonnen met het maken van logo’s toen ik er een nodig had voor mijn server. Vrij snel daarna ben ik een YouTube kanaal gestart en begon ik aan het maken van banners voor mijn kanaal. Omdat ik al vrij snel mijn (oude) logo’s niet meer mooi vond maakte ik nieuwe. Die er voor mijn mening nu niet altijd even goed uitzien. Ik ondervond dat als je kanaal er netjes en verzorgt uitziet de kans op een groei van je kanaal groter is. Dit was daarom ook een groot motivatie punt voor mij geweest voor het maken van nieuwe logo’s. Door deze motivatie heb ik in 2 of 3 maanden tijd verschillende logo’s en banners gehad. Ik wil jullie nu graag een stukje laten zien van wat ik gemaakt heb en waarvan ik nu zeg dit had ik beter kunnen doen.


Mijn oude banner

Ik ben begonnen met het maken van logo’s toen ik er een nodig had voor mijn server. Vrij snel daarna ben ik een YouTube kanaal gestart en begon ik aan het maken van banners voor mijn kanaal. Omdat ik al vrij snel mijn (oude) logo’s niet meer mooi vond maakte ik nieuwe. Die er voor mijn mening nu niet altijd even goed uitzien. Ik ondervond dat als je kanaal er netjes en verzorgt uitziet de kans op een groei van je kanaal groter is. Dit was daarom ook een groot motivatie punt voor mij geweest voor het maken van nieuwe logo’s. Door deze motivatie heb ik in 2 of 3 maanden tijd verschillende logo’s en banners gehad. Ik wil jullie nu graag een stukje laten zien van wat ik gemaakt heb en waarvan ik nu zeg dit had ik beter kunnen doen.

Mijn logo voor mijn nieuwe

Mijn 'ondertussen niet meer' huidige logo (hierboven) ben ik iets trotser op dan de vorige maar dat is logisch want de vorige is ook een van de eerste die ik heb gemaakt en toen had ik nog minder ervaring dan dat ik nu heb. Ik gebruik deze nu al bijna een jaar omdat ik deze heel erg veel beter vindt. Bij deze banner heb ik 2 achtergronden met elkaar gemixt. En een draken logotje in het midden gezet. Ik heb een lettertype gezocht en hier een paar effecten over heen gedaan. Dus inprencipe is deze banner heel simpel. Als ik in deze banner echt iets zou moeten veranderen zou ik de buiten kant net iets lichter maken omdat het geheel nu zo donker is. Aangezien dat het draken logo in het midden copyright bevat ga ik een nieuwe banner maken.

Nieuwe banner


Inspiratie


Voor mijn nieuwe logo ben ik eerst gaan googlen voor inspiratie tot dat ik deze afbeelding vond. Aan de hand van de afbeelding ben ik naar kleuren paletten gaan zoeken voor een zo mooi mogelijk resultaat. Uiteindelijk heb ik er voor gekozen om met 2 paletten te gaan werken omdat de kleuren mij aanspraken. Toen ik deze resultaten had ben ik gaan experimenteren met kleuren en lijnen. Dit proces kostten me ongeveer een half uur. Het langdurige werk kwam toen ik begon met het experimenteren en designs. Na veel proberen en maken ben ik tot het volgende resultaat gekomen. Zie 'Werkwijze:'

Werkwijze


Na aanleiding van de vorige afbeelding heb ik een aantal kleuren uit de 2 palleten gebruikt. Deze kleuren heb ik gebruikt om een soort zelfde stijl te creëren. Dit zorgt voor een mooi design en dat is natuurlijk waar ik voor wil gaan. Ik heb alles gemaakt in paint.net. In paint.net maak ik gebruik van plug-ins om alles nog mooier te maken. Deze plugins besparen mij in sommige gevallen zelfs tijd en dat is handig. Ik heb de banner op gebouwd in verschillende lagen zodat als ik tijdens het maken een fout maak ik niet opnieuw hoef te beginnen. De lagen die boven aan de lijst staan, staan in de afbeelding ook boven op.

Resultaat


Ik heb tijdens het maken van deze banner ook mijn insta en deze website op de banner gezet. Dan heb gelijk mooi stukje reclame denk ik dan. Ik ben zeer trots op dit resultaat en ga deze zeker nog veel maanden gebruiken.


Beamer standaard

Ik heb een tijdje netflix gekeken met een beamer. Ik had de beamer achter mijn bed gezet richting het schuine dak. Dit heb ik een tijd gedaan met een zeer onstevige oplossing dus ben ik begonnen met het maken van een standaard. eerst heb ik de beamer en de hoogte van mijn bed opgemeten Aan de hand van deze gegevens heb ik een standaard voor de beamer gemaakt. Ik heb deze gemaakt op school omdat ik zelf het nodige hout er niet voor had. Gelukkig vond de school het goed, ze vonden het ook leuk dat ik zelf had bedacht zo iets te maken. Ik ben hier 2 lesuren (1,5 uur) mee bezig geweest.